クリスマスのローストターキーで大成功をおさめ、ちょっと、 鼻高々になっていたのが失敗のもと。 正月のもう1度食べたいというリクエストで焼いてみる。 しかし、 温度の設定にミスあり。 250度で10分。170度で、1時間。(ターキーのサイズによる) で、250度に設定したまま、1時間放置。
その後、170度に落とすも、 250度でがんがん焼かれた過去は消えない。 高温だったため肉汁がほとんどない。 味? 最悪。変な臭みが封じ込まれた感じがある。 クリスマスのときは、来客があるということで、失敗は許されないという緊張感のおかげか 最高のできだった。 今回は、食べる家族の顔が曇っている。
どう? たずねてみたが、 愛想で、おいしいという。失敗は私が誰よりも、知っている。 当分ターキーのリクエストはないだろう。
油断禁物。
I roasted a turkey on Christmas. I just followed the recipe and the first step was to set the oven to 250 degrees for 10 minutes and 170 degrees for an hour. But I did 250 degrees for 60 minutes this time. I forgot to turn down to 170 degrees. -Since the temperature was too high, the taste was awful.
Security is the greatest enemy.
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ポストしますので、
また、のぞきに来てくださいね。
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People who left comments here or just visited, thank you for encouraging me through the whole of 2012.
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I hope all of you have a great new year and a wonderful 2013!
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Dear Midori:) I'm so sorry for you about the turkey:) Next time you try to make the dinner a vew weeks before Christmas! Just for the practice.
ReplyDeleteYour flowers are beautiful and very cheerfull!